Nyhet

Däckställ från SSI Schäfer – lite smartare

ELX-dackstall
SSI Schäfer har just vunnit en stororder i Sverige med mobila däckhyllor. På grund av mobila lösningar som ingen av konkurrenterna kunde göra vann SSI Schäfer denna order.
Langes Gummiverkstad AB i Eskilstuna är en populär verkstad som under de senaste åren har sett en stor ökning i affärsverksamheten, bland annat att byta och lagra kundernas däck. Denna snabba tillväxt ledde till ett stort problem för den lilla verkstaden – det fanns helt enkelt inte tillräckligt med utrymme för det växande antalet däck som bolaget lagrade varje säsong. Därför beslöt man sig under 2012 för att bygga ut. Den från början lilla verkstaden har nu växt till hela 144 kvadratmeter.
För att bäst utnyttja det nya utrymmet valde Langes Gummiverkstad däckställ från SSI Schäfer, vilket möjliggör en lageroptimering med 1.850 däckplatser. Anledningen till att ordern gick till SSI Schäfer var framför allt att det nya däckstället ”ELX Railless” visade sig vara lite smartare än konkurrenternas.
– Anledningen till att just ELX Railless passade bra var för att Langes Gummiverkstad hade ett nytt fint slätt golv och vi behöver då inte fräsa ner någon räls i betongplattan. En sådan lösning kunde inte våra konkurrenter erbjuda. Materialet levereras i slutet av 2013 och montaget sätter igång den 13 januari 2014, så det nya däckstället är redo när kunderna kommer och behöver byta från vinter- till sommardäck, säger Jörgen Andersson, försäljningsingenjör hos SSI Schäfer.