Meca i samarbete med FMV

Meca i samarbete med FMV

Meca har tecknat ett exklusivt samarbetsavtal med Försvarets materielverk och blir leverantör av reservdelar och underhållstjänster för verkets fordon. Avtalet sträcker sig över en tvåårsperiod.
MECA kommer från och med den 29 april 2014 att tillhandahålla reservdelar till FMVs cirka 4000 standardfordon upp till 3500 kg samt lätta släp. Avtalet innebär även att MECA tillgodoser FMV med underhållstjänster som service, reparationer, glasreparationer, AC/klimat och hämta/lämna service.
– Vi är glada att FMV har valt Meca som samarbetspartner och ser fram emot att tillgodose reservdels- och underhållsbehovet för en av Sveriges största organisationer. Ett sådant avtal kan i utsträckningen generera nya verkstäder som intresserar sig för Mecas affär och vill ansluta sig till oss , säger Pehr Oscarson, vd Meca Scandinavia
Avtalet sträcker sig över två år och FMV kan sedan komma att förlänga avtalet med ytterligare två år, fram till 2018. Uppdraget innebär ett helhetsåtagande styrt efter de verksamhetsbehov som råder.
– FMV arbetar sedan några år tillbaka med att vidareutveckla sin inköpsverksamhet utifrån en kategoristyrd anskaffningsmodell i syfte att sänka totalkostnaderna och förbättra möjligheterna till en effektiv styrning och uppföljning. Därav har FMV valt att upphandla ett centralt avtal med en logistikpart som ska försörja den lätta standardfordonsparken under kommande avtalsperiod. Meca vann upphandlingen i konkurrens och FMV ser fram emot ett givande samarbete, säger Christina Holm, Kommersiellt ansvarig Försvarets materielverk.
Meca

Läs också

Scaniabilar till Försvarsmakten

Scaniabilar till Försvarsmakten

Scania Sverige har fått en beställning på 81 lastbilar till Försvarsmakten. Affären innebär en avsevärd föryngring av försvarets nuvarande lastbilsflotta....

Aktuellt

Lönsam satsning på solceller

Lönsam satsning på solceller

Hurtigs Bil i Kungälv har satsat på solceller på bilhallens tak. En toppeninvestering menar vd, Christopher Hurtig.

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler artiklar