Nyhet

Mekonomen satsar på tunga fordon

Mekonomen Group satsar inom nytt affärsområde, tunga fordon, som kommer att drivas genom dotterbolaget MECA. Satsningen har inletts genom att MECA tecknat ramavtal med Nobina AB för leveranser av reservdelar för fordon i yrkestrafik.

Avtalet gäller initialt leveranser av batterier till Nobinas fordonsflotta och depåer i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Leveranser kommer successivt startas upp till Nobinas depåer under våren.

”Vi är mycket glada att få presentera avtalet med Nobina som den första större satsningen inom området tunga fordon. Nobina är Nordens största operatör inom kollektivtrafik med höga krav på sina leverantörer. MECA:s effektiva affärsmodell är en styrka och vi ser stor potential att utvecklas inom affärsområdet ”, säger Marcus Larsson, Vice VD Mekonomen Group.

”MECA kan erbjuda korta ledtider med snabba och säkra leveranser vilket är viktigt för vårt segment. Vi ser positivt på att MECA går in i marknaden tunga fordon, det gynnar utvecklingen för oss och vår bransch”, säger Roman Westberg, Kategoriansvarig för reservdelar på Nobina.

Nobina är Nordens största operatör inom kollektivtrafik med en fordonsflotta på ca 3500 bussar. Nobina ser till att över en miljon människor dagligen kommer till sitt jobb, sin skola eller andra aktiviteter genom att leverera kontrakterad kollektivtrafik på uppdrag av kommuner och statliga bolag i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Mekonomen Group