Certifierat låssystem för snabbfästen till grävare

Certifierat låssystem för snabbfästen till grävare

QSC låsssystem, en smart innovation som standardiserar handhavandet för låsningen av grävmaskinens skopor, har efter ett omfattande certifieringsarbete blivit godkänt av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, vilket är ett certifieringsorgan motsvarande Tyska TÜV, mfl.

Det är det Engcon Group-ägda företaget Microprop som ligger bakom låssystemet QSC. Ett system som standardiserar handhavandet för låsningen av grävmaskinens skopa eller redskap oberoende av grävmaskinsfabrikat eller typ av snabbfäste. En operation som idag skiljer sig åt beroende på grävmaskins och snabbfästesfabrikat och därmed ökar risken för handhavande-fel. Certifieringsarbetet för QSC låssystem har utförts i tätt samarbete med SP Sveriges Tekniska forskningsinstitut.

– Detta arbete som har genomfört är ett bra exempel som handlar om att man har personer inom företaget som är genuint intresserade av utveckling av säkerhetskritiska styrsystem, säger Johan Hedberg, chef för Automationsgruppen på SP Elektronik.

Rent tekniskt kan man säga att certifikatet, som består av både ett PL-certifikat enligt säkerhetsstandarden EN ISO 13849-1:2016 och ett EG typgodkännande, innebär att QSC i skrivande stund är det enda låssystem som har detta tungt vägande tredjepartsgodkännande.

– Vi är mycket stolta över den här unika certifieringen. Det känns kul att ett företag som utgår från Umeå kan skapa unika innovationer och dessutom visa på enastående resultat. Den här certifieringen är ännu ett kvitto på att vi är duktiga på det vi gör, menar Roberth Jonsson, affärsutvecklings & produktchef på Microprop.

Engcon

Aktuellt

ELKO blir mustaschbärare

ELKO blir mustaschbärare

Elko följer upp förra årets succéinsamling till förmån för cancerforskningen genom att i år helhjärtat stödja Mustaschkampen. Förra årets insamling...

Nya spridarmodeller

Nya spridarmodeller

Till kommande vintersäsong har Hilltip lanserat tre nya spridarmodeller, det utökade sortimentet täcker nu ett större omfång av fordon...

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Lastbilstillverkaren Scania kommer nu med en ny 13-liters etanolmotor för nästa generations lastbilar. Parallellt fortsätter kemi- och biodrivmedelsföretaget SEKAB...

Sopvals för grävmaskiner

Sopvals för grävmaskiner

YstaMaskiner lanserar nu en ny modell sopvals SV150 för grävmaskiner eller liknande bärare. Sopvalsen kommer att ha Zick Zack...

Nya generationens lastväxlare

Nya generationens lastväxlare

Hiab, en del av Cargotec,  introducerar nu den nya generationens lastväxlare, Multilift Ultima, med flera innovationer som är först...

Fler artiklar