Certifierat låssystem för snabbfästen till grävare

Certifierat låssystem för snabbfästen till grävare

QSC låsssystem, en smart innovation som standardiserar handhavandet för låsningen av grävmaskinens skopor, har efter ett omfattande certifieringsarbete blivit godkänt av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, vilket är ett certifieringsorgan motsvarande Tyska TÜV, mfl.

Det är det Engcon Group-ägda företaget Microprop som ligger bakom låssystemet QSC. Ett system som standardiserar handhavandet för låsningen av grävmaskinens skopa eller redskap oberoende av grävmaskinsfabrikat eller typ av snabbfäste. En operation som idag skiljer sig åt beroende på grävmaskins och snabbfästesfabrikat och därmed ökar risken för handhavande-fel. Certifieringsarbetet för QSC låssystem har utförts i tätt samarbete med SP Sveriges Tekniska forskningsinstitut.

– Detta arbete som har genomfört är ett bra exempel som handlar om att man har personer inom företaget som är genuint intresserade av utveckling av säkerhetskritiska styrsystem, säger Johan Hedberg, chef för Automationsgruppen på SP Elektronik.

Rent tekniskt kan man säga att certifikatet, som består av både ett PL-certifikat enligt säkerhetsstandarden EN ISO 13849-1:2016 och ett EG typgodkännande, innebär att QSC i skrivande stund är det enda låssystem som har detta tungt vägande tredjepartsgodkännande.

– Vi är mycket stolta över den här unika certifieringen. Det känns kul att ett företag som utgår från Umeå kan skapa unika innovationer och dessutom visa på enastående resultat. Den här certifieringen är ännu ett kvitto på att vi är duktiga på det vi gör, menar Roberth Jonsson, affärsutvecklings & produktchef på Microprop.

Engcon

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar