Utbildningsplattformen Tech Academy utökas

Utbildningsplattformen Tech Academy utökas

MRFs och MAFs satsning på den digitala utbildningsplattformen Tech Academy växlar upp. Nu finns även en utbildningsmodul för el- och hybridbilsteknik.

Tech Academy är en instruktiv och pedagogiskt utformad digital utbildningsplattform i personbils- och lastbilsteknik samt nu även el- och hybridteknik. Primär målgrupp är gymnasieskolans fordonstekniska utbildningar, men vänder sig även till företag i motorbranschen.

– Syftet är att lyfta branschens kompetens och därför jobbar vi hårt för att så många skolor som möjligt ska få tillgång till och använda Tech Academy, menar Johanna Dahlqvist, branschutvecklare på MAF.

Mottagandet av Tech Academy är mycket positivt från de skolor som valt att köpa licenser och flera skolor är på väg in och ser alla fördelar. Speciellt värdesätts att Tech Academy är ett pedagogiskt och innehållsmässigt modernt läromedel, slår vanliga tryckta läroböcker som har svårt att hänga med i den fordonstekniska utvecklingen.

– Inom de närmaste åren behöver motorbranschen nyrekrytera över 5 800 nya medarbetare parallellt som ett teknikskifte med ökat digitalt innehåll och helt nya drivlinor pågår konstaterar Joachim Due-Boje, servicemarknadsansvarig på MRF. Tech Academy är ett sätt för att rusta både framtidens och även dagens medarbetare för teknikskiftet och visa att motorbranschen är en attraktiv bransch att jobba i.

Röster om Tech Academy

– Tech Academy har toppenbra och pedagogiska illustrationer t ex att visa på hur man öppnar ett bromsokblir enkelt att förklara med Tech Academy. Dessutom, de rörliga bilderna är kanon. Jag har ju inte bästa betyget i bild, så jag är glad över att slippa göra egna illustrationer. Tech Academy är en väldigt bra hjälpreda, säger Marcus Öhlin, fordonslärare på Tullängsgymnasiet, Örebro.

– För det första är Tech Academy pedagogiskt och lättanvänt för eleverna. Den speglar ny teknik på ett modernt sätt. För det andra, en stor fördel är att eleverna kan jobba enskilt, ja till och med få läxor i Tech Academy. Vi slipper böcker när de enkelt kan studera via sin dator eller padda, säger Karl-Arne Haglund, fordonslärare på Westerlundska gymnasiet, Enköping.

Tech Academy utvecklas av Infocar som arbetar med fordonsutbildning och avancerad hårdvara för fordonsindustrin.

Läs mer och beställ Tech Academy på mrf.se och/eller transportforetagen.se/maf

Illustration: Mrf

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar