Effektiv och tystgående kupévärmarserie

Effektiv och tystgående kupévärmarserie

Tack vare finare motorteknik har den svenska bilvärmetillverkaren Calix kunnat ta fram en mer effektiv och tystgående kupévärmarserie. Waveline finns i butik nu.

I Calix fabriker i Eskilstuna har det pågått omfattande långtidstester med de nya, mindre motorer som driver Waveline. Den nya driften är inte bara effektivare och värmer kupén fortare, den är tystare också.

– Alla som varit inne i en bil medan kupévärmaren jobbar vet att det är ett ganska högfrekvent och påfrestande ljud, säger KGK:s produktspecialist Jonathan Fredberg. I och med att Waveline har mindre motor och går på 220 V, vilket innebär att det inte behövs någon 12 V-omvandlare, får man plats med större fläktblad. Därför värmer Waveline upp kupén snabbare än sina föregångare och är dessutom tystare på köpet.

Waveline har fått sitt namn från dess vågformade utformning. I samband med lanseringen introducerar Calix också nya fästen med 360° vinkling. Det gör monteringen av värmaren lättare och skapar möjlighet att själv välja riktning på luftströmmen. Dessutom har man flyttat av- och påknappen för att undvika att passageraren av misstag stänger av värmen.

Calix Waveline finns i tre utföranden: 1200W, 1700W och 2000W. Samtliga modeller har självreglerande uteffekt som anpassar sig efter omgivningens temperatur och är försedda med automatiskt överhettningsskydd. Golvstativ, väggfäste och Calix egna innovation Quick Clip ingår alltid.

KG Knutsson AB

Calix

Läs också

Årets leverantör 2017

Årets leverantör 2017

När Lesjöfors Automotive AB fick utmärkelsen Supplier of the Year 2016 lovade försäljningschefen Christer Stark att man skulle jobba...

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar