Nytt lastväxlarprogram

Nytt lastväxlarprogram

Joab lanserar ett nytt lastväxlarprogram som tar utvecklingen till en ny nivå.
Det patentsökta EcoDrive systemet minskar bränsleförbrukning med upp till 3 000 liter och 9 000 kg CO2 utsläpp per år!

Utvecklingsarbetet har bedrivits i nära samarbete med kunderna och med fokus på miljö, lönsamhet och funktionalitet.

Den nya lastväxlaren har också flera unika funktionen som hjälper föraren till en säkrare, snabbare och enklare manövrering.

Exempel på nya funktioner: Fast Drive System (FDS), Electronic Speed Control (ESC), EcoDrive Tipper Mode (ETM), Fast Lowering System (FLS), Trailer Safety Tipper (TST), Trailer Fastlowering System (TFT), Fast Tipper System (FTS), Fast Drive System Plus (FDS+), för att nämna några.

Den genomtänkta konstruktionen och det smarta styrsystemet har också minskat vikten med upp till 300 kg beroende på utrustningsnivå.

Vridstyvheten har förbättrats med 30%.

Andra fördelar är upp till 50% snabbare arbetsgång, mjukare och bättre precision i körningen, tippbilsfunktion, ökad livslängslängd på hydraul pump etc.

Joabs produktutvecklare har spenderat mycket tid tillsammans med förare i verklig miljö och utvecklat en mängd nya funktioner enligt dagens och framtidens behov.

”Vår vision är att genom samspel skapa lyckade innovationer för transportbranschen och här har vi verkligen lyckats”, säger Fredrik Ärlebo, marknadschef på Joab.

För att leva vårt löfte: ”finns med dig hela vägen” har vi tagit fram Service on Line System (SOS), en cloudlösning där vi kan hjälpa kunderna på distans oavsett var man befinner sig.

Den nya lastväxlaren premiärvisades på Elmia Lastbil i augusti.

Joab EcoDrives modellprogram består av: L18, L21, L24 och L27 och lanseras stegvis under 2019.

Joab

Aktuellt

Övertygande däcktester

Övertygande däcktester

Premiumtillverkaren Hankook tar steget in i den kalla årstiden med tre utmärkta modeller som fått testbetyg över genomsnittet.

Nynas 90 år

Nynas 90 år

När Nynas första raffinaderi togs i bruk i Nynäshamn 1928, var fokus på att förse den svenska marknaden med...

Nya Mitsubishi L200

Nya Mitsubishi L200

Den 17 november är det världspremiär av den nya pickupen Mitsubishi L200 i Bangkok.  I Sverige lanseras bilen hösten...

Fossilfritt transportlaboratorium

Fossilfritt transportlaboratorium

Scanias transportaboratorium används för delar av Scanias interna transportbehov. Från 2018 drivs vagnparken enbart av fossilfria* bränslen eller hybridteknik,...

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelappen Grow Forest har laddats ned 100 000 gånger internationellt. Nu växer spelet ytterligare med nya funktioner för att fortsätta...

Sveriges sista PGR-bil

Sveriges sista PGR-bil

Den sista PGR-bilen med destination Sverige. Efter en omfattande påbyggnation levereras den nu i form av en avancerad brandbil...

Från rosa till blått för Derome

Från rosa till blått för Derome

Under oktober månad färgades alla Deromes virkespaket rosa, till förmån för bröstcancerforskningen. Nu är november här och för att...

Fler artiklar