Nytt lastväxlarprogram

Nytt lastväxlarprogram

Joab lanserar ett nytt lastväxlarprogram som tar utvecklingen till en ny nivå.
Det patentsökta EcoDrive systemet minskar bränsleförbrukning med upp till 3 000 liter och 9 000 kg CO2 utsläpp per år!

Utvecklingsarbetet har bedrivits i nära samarbete med kunderna och med fokus på miljö, lönsamhet och funktionalitet.

Den nya lastväxlaren har också flera unika funktionen som hjälper föraren till en säkrare, snabbare och enklare manövrering.

Exempel på nya funktioner: Fast Drive System (FDS), Electronic Speed Control (ESC), EcoDrive Tipper Mode (ETM), Fast Lowering System (FLS), Trailer Safety Tipper (TST), Trailer Fastlowering System (TFT), Fast Tipper System (FTS), Fast Drive System Plus (FDS+), för att nämna några.

Den genomtänkta konstruktionen och det smarta styrsystemet har också minskat vikten med upp till 300 kg beroende på utrustningsnivå.

Vridstyvheten har förbättrats med 30%.

Andra fördelar är upp till 50% snabbare arbetsgång, mjukare och bättre precision i körningen, tippbilsfunktion, ökad livslängslängd på hydraul pump etc.

Joabs produktutvecklare har spenderat mycket tid tillsammans med förare i verklig miljö och utvecklat en mängd nya funktioner enligt dagens och framtidens behov.

”Vår vision är att genom samspel skapa lyckade innovationer för transportbranschen och här har vi verkligen lyckats”, säger Fredrik Ärlebo, marknadschef på Joab.

För att leva vårt löfte: ”finns med dig hela vägen” har vi tagit fram Service on Line System (SOS), en cloudlösning där vi kan hjälpa kunderna på distans oavsett var man befinner sig.

Den nya lastväxlaren premiärvisades på Elmia Lastbil i augusti.

Joab EcoDrives modellprogram består av: L18, L21, L24 och L27 och lanseras stegvis under 2019.

Joab

Läs också

Nya generationens lastväxlare

Nya generationens lastväxlare

Hiab, en del av Cargotec,  introducerar nu den nya generationens lastväxlare, Multilift Ultima, med flera innovationer som är först...

Aktuellt

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Antalet arbetsplatsolyckor med dödligt utfall ökar. Redan nu ligger årets siffror på oroväckande hög nivå med tolv dödsfall hittills.

Fler artiklar