Kortnyheter

Storsatsning på transportbilar på Load Up North

Foto: Norrmodul.

Årets Load Up North, som för första gången hålls i Umeå, har fler transportbilar, inredningssystem och tillbehör på plats än någonsin tidigare.

– Det blir den största visningen norr om Stockholm gällande transportbilar, med Europas ledande leverantörer representerade på plats, samt att timingen på mässan är perfekt, då vi har branschfolk som kan förklara hur exempelvis WLTP-regelverket kan påverka oss, säger Johan Granberg på Norrmodul, som varit initiativtagare att samla bilhandlare och leverantörer på en yta av 1300 kvadratmeter.

Bilen i jobbet är samlingsnamnet på Norrmoduls område på Load Up North.

Där vi hittar transportbilar och leverantörer som kan extrautrusta dessa fordon.

De vassaste i branschen

– På mässan får besökarna träffa de allra vassaste i branschen på just detta, berättar Johan Granberg.

Bland bilhandlarna finns Bildahl, som representerar Mercedes Benz, Nissan och Citroen. Carstedts som representerar Ford. Motorcentralen som visar upp Volkswagen.

Bilbolaget med Renault och Van service som representerar märkena Isusu, Fiat, Opel, Jeep och Dodge.

Med är också Burlin motor som representerar Toyota.

Även inredning, belysning och tillbehör

Johan Granberg berättar vidare att alla de ledande biltillverkarna är med och många kommer med säkerhet dit för att se alla modeller på transportbilarna, och kanske hitta deras nästa arbetsbil på plats.

Även de största leverantörerna av bilinredning i Europa kommer till mässan, som Modul-system, System Edström, Sortimo och Loyds.

– Också de som är ledande på belysning och biltillbehör kommer finnas på plats, som Awimex, Lightforce, Qpax, Trucker, Autokaross, Piczitup och Kiwitools. Helt enkelt alla som vi tycker levererar det allra bästa till hantverkare och deras bilar, säger Johan Granberg.

Han vill rikta ett tack till alla bilhandlare i Umeå med omnejd som är med, och som tror på idén med ”Bilen i jobbet”

– Det här blir något alldeles extra och en viktig anledning till att besöka Load Up North, avslutar han.