Affärssystemet Kobra II integreras med Resurs Banks betallösning

Affärssystemet Kobra II integreras med Resurs Banks betallösning

I samarbete med Resurs Bank kommer FordonsData att integrera affärssystemet Kobra II med Resurs Banks betallösning. Som bilåterförsäljare innebär det att kunderna i framtiden kommer att kunna välja att betala sitt köp direkt med Resurs Banks flera olika betalalternativ eller att dela upp sin betalning.

Samarbetet innebär att FordonsData integrerar sitt affärssystem Kobra II med Resurs Banks betallösning. Resurs är en nordisk nischbank som är ledande inom betal- och finansieringslösningar för handeln och dess kunder och hjälper företag och privatpersoner att låna, spara och betala. Idag har Resurs en kundbas på cirka 6 miljoner privatkunder.

Tilläggsmodul

Systemet anpassas dels vad gäller den praktiska delen med att ta betalt av kunden i Kobra II, dels vad gäller de delar som involverar ekonomisk uppföljning av köp och inbetalning av belopp från Resurs Bank. Som ekonom ska man enkelt kunna göra en avstämning av betalningarna som gjorts via Resurs Bank för att stämma av kassan, redovisningen och eventuella diffar.  FordonsData skapar därför ett helt nytt program i Kobra II som ska användas för uppföljning, administration och felhantering av dessa transaktioner. Arbetet kommer att resultera i en tilläggsmodul till affärssystemet Kobra II, som FordonsDatas kunder kan addera till sin vanliga installation.

Pilot klar till sommaren

För en bilåterförsäljare med Kobra II betyder den nya modulen att kunderna i framtiden kan välja att betala sitt köp direkt med Resurs Banks flera olika betalalternativ: Resurs Faktura, Resurs Delbetalning, MasterCard/VISA eller Swish . Kunderna kan också välja att betala senare och får då en faktura skickad som en länk via e-post eller sms, genom länken väljer kunden sedan hur hen vill betala.

FordonsData räknar med att vara klara för pilot till sommaren och för lansering av tilläggsmodulen innan årets slut.

Läs också

Flexibel betallösning

Flexibel betallösning

Mekonomens nya mobila betallösning ger bilägarna möjlighet att betala fakturan hur och när man vill. Kunden erhåller ett sms...

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar