Kortnyheter

Svensk seger i Scanias tävling för unga lastbilsförare

26-årige Andreas Söderström från småländska Uppvidinge tog hem segern i den spännande finalen av Scania Young European Truck Driver 2010, som avgjordes inför fullsatta läktare i Södertälje i lördags (9 oktober). Andreas besegrade 17 andra skickliga unga yrkesförare från länder över hela Europa. Detta är första gången en svensk förare har vunnit finalen.

– Andreas Söderström har svarat för en fantastisk prestation. Han är nu en ambassadör för yrket och en förebild för unga förare i hela Europa. Alla som deltog i finalen ska känna sig stolta över sin prestation, säger Scanias kommunikationsdirektör Erik Ljungberg.

Andreas Söderström, som till vardags kör asfalt och flis i familjeföretaget Göran Söderströms Åkeri, lyckades allra bäst i den avslutande duellen bland de tre finalister som gjorde upp om totalsegern i finalmomentet, som handlade om avancerad precisionskörning. Patrick Schildmann från Tyskland knep silvret och österrikaren Zarko Tokic slutade på bronsplats.

Vägen till finalen var inte lätt för Andreas Söderström, som först var tvungen att klara den regionala uttagningstävlingen i Oskarshamn innan han tog sig till den nationella finalen i Jönköping, som han vann efter en stark spurt. Drygt 10.000 unga lastbilsförare (under 35 år) från 18 europeiska länder har deltagit i Scania Young European Truck Driver.

Den fullständiga resultatlistan, liksom foton och resultat från finalen, finns tillgänglig på Scanias hemsida, www.scania.com.