Produktnyheter

Handikappanpassade europabilar med dieselekonomi

Valfriheten för alla som behöver köra in rullstolen i bilen ökar. Woodstar introducerar nu fyra golvsänkta bilmodeller. Med Fiat Qubo, Peugeot Partner, Volkswagen Caddy och Volkswagen Caravelle/Multivan finns det en golvsänkt bil för varje behov. Samtliga med vettiga prislappar, bränslesnåla dieselmotorer och Nordenanpassad golvsänkning.
– En genomsnittlig amerikansk golvsänkt minivan är tyvärr ofta dyr i bränsle, skatt och försäkring. Nu ger vi köparna möjlighet att välja högkvalitativa golvsänkta bilar med låga driftskostnader, säger Mikael Andersson på Woodstar AB.
Fiat Qubo ”Switch”
Programmet börjar med Fiat Qubo ”Switch” som blir marknadens minsta golvsänkta bil med tillhörande små driftskostnader. Trots de blygsamma yttermåtten kan Qubon köras av förare sittandes i rullstol. Dessutom finns det plats för rullstol på passagerarplatsen fram, så möjligheterna är stora med denna lilla bil. Med det nedfällbara baksätet så rymmer Qubo fyra personer. Golvsänkta Fiat Qubo har en dieselmotor på 1,3 liter och 75 hästkrafter ger en bränsleekonomi på 4,5 l/100 km. Bilen kan köras upp till 100 mil på en tank och har en serviceintervall på 3.000 mil. ESP-antisladdsystem, stereo med Bluetooth-handsfree och rattknappar samt AC är standard. Bilen finns med sexstegad automatlåda. Svenska Posten använder sig för övrigt av transportversionen av Qubo, modellen heter då Fiat Fiorino Van.
Peugeot Partner ”Blaze”
Nästa steg i storlek är Peugeot Partner ”Blaze”. Partner är golvsänkt baktill och rymmer en passagerare i rullstol i kupéutrymmets mitt. Den går alltså inte att köra från rullstol. Priset för golvsänkningen är konkurrenskraftigt vilket gör att en Peugeot Partner lämpar sig som rullstolstaxi eller för de privatkunder som måste bekosta hela bilen. Partner rymmer tre passagerare i bilsäte + en passagerare i rullstol. Som tillval finns en extra passagerarstol. Modellen har en ekonomisk turbodieselmotor. Dessutom kan Partner numera beställas med automatlåda. Partner har sex krockkuddar och ESP-antisladdsystem. Rikligt standardutrustad och med goda tillvalsmöjligheter.
Volkswagen Caddy ”I-Can” och ”U-Can”
Volkswagen Caddy ”I-Can” och ”U-Can” är marknadens enda golvsänkningar på populära VW Caddy som möjliggör rullstolsittande på förar- respektive passagerarplats. Modellen har en partiell golvsänkning ända fram till torpedväggen. Med rullstolsmöjlighet i framsätet blir VW Caddy ett starkt alternativ på marknaden för golvsänkta bilar. Om en rullstolsburen förare eller framsätespassagerare vill ha två originalframstolar i bilen och sitta fram så finns det en lösning även för detta. Caddy kan levereras med en snål och stark TDI-motor och bilen kan dessutom fås med den uppskattade DSG-automatlådan.
Volkswagen Caravelle ”Colorado” resp. Multivan ”Colorado”
Volkswagen Caravelle ”Colorado” resp. Multivan ”Colorado” är alternativen för de kunder som önskar det yppersta i utrymmen och långfärdskomfort. Colorado-sänkningen är en inre golvsänkning som inte påverkar VW-bussens markfrigång. Med vår kassettlift undertill så påverkas markfrigången endast marginellt. En mängd variationer på VW-bussen finns, alltifrån prisvärd bruksmodell till renodlad lyxbuss som fullutrustad Multivan. Modellerna finns även i förlängt utförande. Motoralternativen är TDI på 140 eller 180 hk, båda kan fås med den snabbväxlande och ekonomiska DSG-automatlådan.
www.woodstar.se