Produktnyheter

Nytt sortiment för renovering av strålkastarglas

Norton lanserar ett nytt sortiment slip- och polerprodukter för renovering av strålkastarglas under namnet Norton Ice Headlight Repair.

Renoveringen görs i två steg: Slipning och polering. Man börjar med att slipa strålkastarglaset med rondeller i korn 500 och 800 och därefter slipar man med korn 1.500 och 3.000 med oscillerande en maskin. Poleringen börjas med polerpasta Liquid Ice Step 1 som används med blå polersvamp. Därefter fortsätter man med polerpasta Liquid Ice Step 2 och svart polersvamp vartefter renoveringen avslutas med Liquid Ice Detailer Spray som rengör ytan. För poleringen används roterande maskin. Hela renoveringen av strålkastarglaset tar inte mer än 15 minuter i anspråk (demontering och montering av strålkastaren ej inräknad).

Sortimentet består av 76 mm sliprondeller A 275 i korn 500 och 800, 80 mm sliprondeller Norton Ice med skumgummiskikt i korn 1.500 och 3.000, polerpasta Liquid Ice Step 1 och Step 2, blå och svart polersvamp med 80 mm diameter, rengöringsmedel Liquid Ice Detailer Spray samt Blue Magnet mikrofiberduk för avtorkning och rengöring. Polerpastorna är helt silikonfria och uppfyller EU:s miljökrav. Norton Ice sliprondeller har ett tjockt skumgummiskikt som absorberar vatten och dammpartiklar och gör rondellen mycket följsam vilket förhindrar genomslipning.