Produktnyheter

Säkert styrsystem från engcon

Engcons nya system, µ-prop® II, innehåller, förutom proportionalstyrning av tiltrotator, även möjlighet till band- och hjulstyrning, bomsväng, inställningsmöjligheter via blåtand och en s.k. smartphone, styrning med upp till sex rullar. Dessutom uppfyller µ-prop® II den nya maskinsäkerhetsstandarden EN ISO 13849-1.
Nya µ-prop® II passar marknadens samtliga maskinmärken, men matchar även den nya säkerhetsstandardens högre krav på exempelvis övervakning och redundans i systemet.
Förutom att det nu går att välja band och hjulstyrning samt bomsväng, är det dessutom möjligt att koppla ihop µ-prop® II med en s.k. smartphone. Därmed får man, via blåtand, tillgång till en extern display för inställning av systemet som visuellt visar funktionerna. Dessutom flyttas aggregatmodulen ner i tiltrotatorn.