Produktnyheter

Spara timmar med nytt grävsystem

Grävmaskinsföretaget Abelco lanserar tillsammans med systerföretaget Rollertilt AB nu grävsystemet Xcavision. Med Xcavision har grävmaskinisten full kontroll i hytten och kan gräva kontinuerligt, behöver inte lämna hytten och vet exakt höjd och position på skopan i förhållande till angiven referenspunkt. Sensorer monteras på maskinens grävaggregat och en kontrollbox med grafisk färg- display installeras i hytten. Driftssäkert, ekonomiskt, lättavläst och pålitligt.

Maskinisten sparar timmar varje dag genom att slippa att hoppa i och ur hytten och utföra alla externa mätningar, genom att inte gräva mer än önskat och genom att göra rätt från början. Generellt sparar man inte bara tid utan dessutom material och bränsle, således en stor miljövinst.

Fakta Xcavision Pro 3:
Kontrollbox, med färgdisplay, laddare, kablar, i hård väska, 3 sensorer, (bom, bryt och sticka).
Noggrannhet +/- 1cm.
Tillval: Monteringsplattor och 4:e sensor för delad bom, elller chassi samt 5:e sensor för tiltskopa.
Pris: från 49.900 kr