Nyhet

Peugeot 207 får nya snålmotorer

Peugeot 207 är en av märkets största framgångar med långt över två miljoner tillverkade exemplar sedan lanseringen 2006. Nu är det dags för tredje generationen 207 och den populära småbilen får ytterligare sänkt bränsleförbrukning, ännu mer standardutrustning och fem års nybilsgaranti. Instegsmodellen 207 Active 5d med 73 hästars bensinmotor kostar från cirka 122.900 kronor.
Förklaringen till försäljningsframgången kan tillskrivas modellens huvudkvaliteter som har höjt ribban i småbilssegmentet när det gäller köregenskaper, design och säkerhet. Med de tre modellvarianterna av 207, 5 dörrars, SW Kombi och CC, tilltalar Peugeot en bred målgrupp. 207 är dessutom mycket välutrustad redan i standardutförande.
Några av uppdateringarna i tredje generationens 207 är att den har fått en ännu sportigare och elegantare look. Samtliga versioner har nu helt färganpassad kaross med kromad sidoskyddslist och krominfattade dimljus, som är placerade på var sin sida om grillen med rutmönstrade aluminiumribbor. Interiören har uppgraderats med vita mätartavlor omslutna av en kromad ring och läderklädd ratt. WIP Sound Cd-stereo med rattreglage och luftkonditionering, AC, ingår numera i den generösa standardutrustningen.
Instegsmodellen 207 Active 5d med 1,4 liters bensinmotor med 73 hästar finns från cirka 122.900 kronor. Volymversionerna beräknas bli 207 med den högteknologiska VTi-bensinmotorn med 95 hk som startar på 132.900 kronor och den 70 hästkrafter starka 1,4 liters HDi dieselmotorn som är miljöklassad och kostar från cirka 142.900 kronor. Peugeots stora framgångsmodell i småbilssegmentet är nu ännu mer attraktiv med 5 års nybilsgaranti.
Peugeot har alltid legat i frontlinjen när det gäller högeffektiva och bränslesnåla dieselmotorer. Peugeot 207 erbjuds med två dieselmotorer med partikelfilter som är miljöklassade. Det är den välkända 1,6-liters HDi-dieseln med 112 hk och den nya 1,4-liters dieselmotorn med 70 hk. Den senare motorn finns i en optimerad snålversion som släpper ut imponerande låga 98 gram CO2/km, vilket ger en bränsleförbrukning på blott 3,8 liter/100 km.