Nyhet

Storslam för gasbilarna

I Gröna Bilisters lista över Miljöbästa bil 2011 blir det storslam för gasbilarna. Tre gasbilar tar första, andra och tredjeplats i den sammanlagda omröstningen gjord av fyra olika jurygrupper.
Gröna Bilister presenterar idag Miljöbästa bil 2011. Volkswagen Passat TSI Ecofuel tar återigen hem segern, utsedd av fyra olika jurygrupper och i konkurrens med 40 andra miljöbilar. Även Volkswagen Touran TSI EcoFuel placerar sig högt liksom Saab 9-3 Trifuel vilken kan köras på både gas, etanol och bensin.
Listan med Miljöbästa bil har Gröna Bilister gett ut varje år sedan 1994. Syftet är att lyfta fram de bilmodeller på nybilsmarknaden som för tillfället har bästa miljö- och säkerhetsstandard enligt föreningen. Miljöbästa Bil är världens mest omfattande granskning av miljöbilar. Fyra olika jurygruppen är med och röstar; en barnfamiljsgrupp, en 65+ grupp, en miljöchefsgrupp och en motorjournalistgrupp. Alla med sina olika preferenser.
Försäljningen av gasbilar har nu även tagit fart efter en tids nedgång. Andelen gasbilar av alla sålda personbilar ligger nu på dryga två procent av nybilsförsäljningen. Totalt rullar idag i Sverige ca 35 000 gasbilar på vägarna. Även tillgången på fordonsgas ökar och försäljningen under årets fyra första månader ökade med dryga 36 procent jämfört med förra året.
Mer information om Miljöbästa bil 2011 www.gronabilister.se/miljobastabil.
Statistik över leveranser och antal tankställen för fordonsgas från 1995 och framåt finns att tillgå på www.Gasbilen.se.