Nyhet

Chevrolet säljer mer än någonsin

Chevrolet sålde 2.350.000 fordon och satte nytt globalt försäljningsrekord första halvåret 2011.

Chevrolet sålde 2.350.000 fordon globalt under de första sex månaderna 2011, vilket gör det till det bästa första halvåret i Chevrolets 100-åriga historia.

”Chevrolet grundades i USA av en schweizisk emigrant och hade därmed redan från starten ett globalt fokus”, säger Joel Ewanick, GM globala Marknadschef. ”Hundra år senare, fortsätter Louis Chevrolet att forma vårt företag, och gör att Chevrolet erbjuder bra produkter och tjänster till kunder i mer än 120 länder runt om i världen Vi kommer att fortsätta arbeta på att få nya kunder till Cheva-familjen – oavsett var i världen de bor. ”
Chevrolet sålde 286.499 fler fordon under första halvåret 2011 än samma period 2010, vilket motsvarar en ökning med 14 procent. Dessutom satte Chevrolet första halvåret rekord i många länder, bland annat: Argentina, Brasilien, Chile, Kina, Colombia, Danmark, Ecuador, Frankrike, Sydafrika och Turkiet.
Första halvåret 2011, visade Chevrolet försäljningsökning på alla sina fem viktigaste marknader, inklusive:

  • USA, där försäljningen är upp 16 procent efter att nio månader i rad ökat försäljningen jmf med samma period året innan
  • Brasilien, där försäljningen är 0,4 procent bättre än försäljningsrekordåret 2010 första halvår
  • Kina, där försäljningen ökade med 15 procent för märkets bästa första halvårsresultat någonsin
  • Ryssland där försäljningen ökade med 54 procent samtidigt som varumärket fortsätter att vara det bäst säljande globala varumärket i landet
  • Kanada, där försäljningen ökade med 8 procent och där försäljningen uppvisat mer än dubbelt så hög tillväxt som övriga branschen de senaste 18 månaderna

Potentialen för Chevrolets fortsatta tillväxt bevisas i de växande marknaderna Brasilien, Ryssland och Kina, som är tre av märkets fem största marknader. Chevrolets försäljningsframgångar i ”BRIC”-länderna, inklusive Indien, är oöverträffade.
Chevrolets nya produkter bestämmer takten
Det mesta av Chevrolets globala framgångar kan hänföras till den våg av nya modeller, som Chevrolet Cruze (mellanklass), Spark (minibil), helt nya Aveo/Sonic (små-bil), och Orlando (familje-van). De kommer inom kort att få sällskap globalt av helt nya Chevrolet Malibu (medelstor bil), och den helt nya pickupen Colorado, som båda kommer att börja säljas senare i år.
Chevrolet har sålt mer än 330,000 Cruze över hela världen under första halvåret 2011, en 132 procentig ökning jämfört med samma period för ett år sedan. Mycket av denna tillväxt tillkom i Kina och USA, där Cruze var den mest sålda personbilen i juni. Sedan introduktionen i början av 2009, har Cruze sålts mer än 800,000 enheter över hela världen och är på väg att passera en miljon innan året är slut.
”Framgången för Cruze illustrerar vad som är möjligt när du lyssnar på dina kunder”, säger Maria Barra, Senior Vice President, GM Global Product Development. ”Genom att erbjuda förarna mer än förväntat av en mellanklassbil, har Cruze omdefinierat C-segmentet och är på väg att skapa en miljon nya kunder till Chevrolet. Vi tillämpar samma kundorienterade förhållningssätt till alla våra globala nyintroduktioner, inklusive Orlando, Colorado, Malibu, Spark och Aveo / Sonic. ”
Chevrolet har sålt fler än 220,000 Spark över hela världen sedan den lanserades i december 2009. Det inkluderar fler än 100,000 Spark sålda under första halvåret 2011 – en 110 procent förbättring jämfört med året innan- och drivs främst av konsumenternas ökade efterfrågan i Sydkorea, Mexiko, och Uzbekistan.
Chevrolet har sålt fler än 150,000 Aveo under första halvåret 2011, inklusive den helt nya Aveo (som kommer att kallas Sonic på vissa marknader)som lanserades i Sydkorea i mars i år och idag är introducerad i närmare 30 länder.