Produktnyheter

Verktygslåda med avkänningssystem och lufttät spärr

Inom vissa industrier är ett borttappat verktyg ett stort problem eftersom ett verktyg på avvägar kan orsaka skada på maskinutrustning och försämra effektiviteten. FOD (Foreign Object Damage) bestämmelser i dessa industrier medför höga krav på säkerhetsåtgärder angående skador som orsakas av främmande föremål. Det betyder också att det föreligger krav på att använda verktyg och utrustning med hög prestanda.
Facom uppfyller dessa krav med en innovativ ny verktygslåda där användaren kan göra en komplett inventering av verktygen på nolltid, även när lådan är stängd.
Med nya hylssatsen SL.DBOX1 kan en tekniker omedelbart se om ett verktyg saknas, något som ökar säkerheten och samtidigt betyder kortare tidsåtgång och högre produktivitet.
Verktygslådan har utvecklats av Facoms forsknings- och utvecklingsavdelning och ger även ytterligare fördelar:

  • Den kan förvaras i valfri utdragslåda i alla rullande verktygsskåp, även de smalare varianterna, och tar upp en modulplats
  • Den kan enkelt ställas vertikalt och står stabilt
  • Dess ”mjuka” yta gör att den inte glider eller repas
  • Det bekväma handtaget gör den lätt att bära

Lådan är tillverkad i två material, och de styva sektionerna gör den mycket tålig. Den har även hakar och gångjärn i metall, testade för att klara tusentals öppningar och stängningar.
Lådan har även en ny lufttät och dammskyddad spärr som är extremt tålig oavsett vilka arbetsförhållanden som råder.