Nyhet

Testvinst för Nokian Hakkapeliitta 7

Dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 7 vann dubbdäcktestet i Vi Bilägare (14/2012). Speciellt beröm får däcket för sitt goda grepp vid start och inbromsning på is.
”När vi testar på isväg är Nokiandäcket snabbast. Kurvgreppet är mycket bra och Nokian har mycket bra styrreaktioner visar istestet. Däcket bromsar mycket bra på snö och greppar mycket bra vid start. Nokian är snabbast uppför brant backe på snö och får högsta betyg för hur det är att hantera. Greppet i slask är mycket bra. På torr väg uppträder däcket lugnt och säkert vid undanmanöver”, skriver Vi Bilägare som testade åtta dubbdäck i dimensionen 205/55R16.
Som enda däcktillverkaren i världen koncentrerar sig Nokian Tyres på produkter och tjänster för säker bilkörning i nordiska förhållanden. Innovativa däck för person- och lastbilar samt tunga arbetsfordon marknadsförs huvudsakligen i områden där det finns snö och skogar samt krävande körförhållanden på grund av olika årstider. Nokian Tyres utvecklar produkter där målet är den hållbara säkerheten och miljövänlighet under däckets hela livscykel. Nokian Tyres äger däckkedjan Vianor med över 910 anläggningar i 23 länder. Nokian Tyres omsättning uppgick till cirka 1 456 miljoner euro år 2011 och antalet anställda är nästan 4 000. Nokian Tyres aktie noteras på NASDAQ OMX i Helsingfors.
Mer information finns på www.nokiantyres.com