Produktnyheter

Förenklade plastreparationer

3950S Anti-static Degreaser.

3950S Anti-static Degreaser.


Den tiden då stötfångaren var tvungen att bytas ut efter en mindre skada är för längesedan förbi. Idag kan plastdetaljer enkelt repareras, lackeras och på så vis reduceras kostnaderna för verkstadskunderna. DuPont Refinish erbjuder specialprodukter och tekniska metoder för effektiva och lyckade plastreparationer.
För att reparera plast på rätt sätt är det alltid viktigt med en väl rengjord yta. Först måste området tvättas rent med tvål och varmt vatten för att få bort alla vägföroreningar. När det är gjort, bör lackeraren torka ytan med en ren trasa eller blåsa den torr med ren tryckluft.
DuPont Refinish rekommenderar sedan att man använder 3950S Anti-static Degreaser för att rengöra området och eliminera statiskt elektricitet på ytan. Detta avfettningsmedel är speciellt lämpligt för att avlägsna icke vattenlösliga föroreningar och den tar även bort små mängder fett och olja. Den kan användas på de flesta utvändiga fordonsdetaljer av plast. Det är speciellt viktigt att man
Universal 2K plastic primers 901R (vit) och 907R (svart) är speciella, 2-komponent primer surfacers.

Universal 2K plastic primers 901R (vit) och 907R (svart) är speciella, 2-komponent primer surfacers.


använder sig av ett antistatiskt avfettningsmedel då det förhindrar att plasten drar till sig dammpartiklar som kan försämra slutresultatet
DuPont Refinish erbjuder två reparationslösningar för alla vanligt förekommande utvändiga plastdelar på fordon:
Alternativ 1: Universal 2K plastic primers 901R (vit) och 907R (svart) är speciella, 2-komponent primer surfacers som utgör en del av ValueShade® konceptet, vilket optimerar topplackens täckförmåga. ValueShade®, som utvecklats av DuPont Refinish ger ett perfekt underlag för varje topplackskulör. Sju olika grånyanser matchas mot olika topplackskulörer och ger en perfekt kombination som kräver mindre mängd lack. DuPont Refinish kulörverktyg anger en korrekt ValueShade® för varje topplackering och sparar tid genom effektiva förberedelser. Lägre lackförbrukning och mindre arbetstid betyder högre produktivitet och lönsamhet.
800R Plastic adhesion promotor (eller 800RA, sprayversionen).

800R Plastic adhesion promotor (eller 800RA, sprayversionen).


Det krävs ingen komplicerad undersökning av underlaget innan man använder 901R and 907R, och det behövs heller ingen vidhäftare. Eftersom de kan appliceras direkt på den rena förberedda plasten behöver inte verkstaden lagra några extra produkter. Verkstäderna kommer också att gynnas av snabbare genomströmning, eftersom båda produkterna är non-sanding primers.
Alternativ 2: 800R Plastic adhesion promotor (eller 800RA, sprayversionen), kan användas direkt på väl avfettade, olackerade plastdetaljer. När 800R används, måste 805R Flexible Additive tillsättas i både slipgrunden och klarlacken.