Cromax Fast Repair steg-för-steg

Cromax Fast Repair steg-för-steg

DPR-Fast-Repair-apply-the-surfacer
Fast Repair är en effektiv och produktiv verkstadslösning från Cromax, tidigare känt som DuPont Refinish, för mindre reparationer som exempelvis små bucklor och repor, som inte kräver hel detaljlackering. Det är en extra service som gör att verkstäder kan locka till sig kunder genom att erbjuda mindre reparationer till konkurrenskraftiga priser.
Mats Edlund, Country Business Manager Scandinavia, säger: “Mer än hälften av alla reparationsjobb handlar om mindre skador som kan repareras relativt snabbt och ekonomiskt. Med den höga kompetens som krävs för att utföra reparationer som täcks av Fast Repair-servicen, är det dessutom mindre risk för lokal konkurrens inom detta lukrativa område.”
Hela Cromax Fast Repair-paket innehåller:
– en teknisk handbok som ger lackerarna viktig information om reparationstekniker och hur man bäst marknadsför Fast Repair-programmet till potentiella kunder.
– en Fast Repair linjal som hjälper lackerarna att skilja mellan en Fast Repair-reparation och en vanlig reparation.
– reklammaterial för lackerarnas egen marknadsföring
– en hel dags praktisk träning på Cromax träningscenter i Hisings Kärra, Göteborg.
I kursen ingår de beprövade reparationsmetoderna och praktiska tips om hur man får mest ut av mindre reparationer. Alla lackerare som deltar i Fast Repair-träningen får vägledning i ytbearbetning och applicering.
DPR-Fast-Repair-apply-the-basecoat
Fast Repair-processen:
Steg 1: Identifiera skadan och bedöm om det är möjligt att använda Fast Repair-systemet.
Steg 2: Rengör reparationsområdet med vatten och tvål, avfetta med 3910WB, polera sedan detaljen för att möjliggöra bättre absorbering av 2K topplacken och/eller klarlacken och avfetta sedan igen, med 3911WB.
Steg 3: Fastställ kulören för reparationen under optimal belysning strax bredvid det skadade området, eller använd Cromax spektrofotometer, ChromaVision eller ChromaVision Pro och gör ett test först.
Steg 4: Maskera det intillliggande området, slipa det skadade området och avfetta med 3911WB, torka av med en torkduk och blås.
Steg 5: Maskera området runt skadan och välj korrekt Cromax surfacer med motsvarande ValueShade – från 1051R (VS1) till 1057R (VS7), välj rätt ValueShade. Cromax råder lackerarna att applicera första skiktet störst och de övriga inom det första, detta för att undvika hög filmuppbyggnad i kanten.Låt torka enligt instruktionerna i det tekniska databladet, slipa, avfetta igen, torka med en torkduk samt blås.
Steg 6: Förbered baslacken och applicera, genom att använda tekniker som minskar mängden överryk, och låt torka.
Steg 7: Reparationen kan slutföras med hjälp av Ultra Productive VOC Clear 3750S och 431R Varispeed Ultra för maximal tidsbesparing.
Steg 8: Torka enligt instruktioner, låt ytan avsvalna och förvissa dig om att det är torrt. Om allt ser bra ut – polera och skydda reparationen.
Dessa steg finns nu illustrerade på en praktisk affisch, så att lackerarna snabbt och enkelt kan hänvisa till varje process. Affischen ger en klar bild av varje steg och gör därför hela Fast Repair-metoden ännu snabbare.

Läs också

Ny high solid klarlack

Ny high solid klarlack

Cromax introducerar CC6500 High Performance VOC Clear, en universell klarlack som lämpar sig för allt från små reparationer till hela...

Kraftfull spektrofotometer

Kraftfull spektrofotometer

Cromax introducerar ChromaVision Pro Mini – en ny, liten, kraftfull spektrofotometer för snabbare kulörmatchning som blir rätt på första...

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar