Världens första Euro 6-lastbil

Världens första Euro 6-lastbil

985eac671219e781_org

Scania har nu levererat den första lastbilen med gasdrift enligt den nya emissionslagstiftningen Euro 6 som gäller från 2014 i Europa. Den allra första lastbilen har satts i trafik i Helsingborg av Bring Frigo som vill erbjuda sina kunder de mest miljövänliga transporterna.

– Vi är angelägna om att ge våra kunder tillgång till den senaste miljötekniken, säger Arne Karlsson, vd för Bring Frigo Åkeri AB. Scanias distributionslastbil uppvisar imponerande prestanda och, när den körs på biogas, svarar för mycket låga miljöskadliga utsläpp liksom låga klimatpåverkande CO2-utsläpp.

Bring Frigo, som är en del av Posten Norge, är Nordens största leverantör av livsmedelstransporter och har verksamhet i hela världen.
– Våra kunder kräver smarta och kostnadseffektiva logistiklösningar och därför måste vi ständigt ligga i framkant när det gäller utvecklingen av våra tjänster, säger Arne Karlsson.

Scanias Euro 6 gasmotorer på 280 och 340 hästkrafter har utvecklats för att kunna erbjuda samma prestanda som dieselmotorer. Vridmomenten på 1.350 och 1.600 Nm gör dessa motorer unika i branschen.

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar