Produktnyheter

Pneumatisk materialavlägsning

V.500F – ett nytt, luftdrivet set som gör det möjligt att ta bort alla slags beläggningar snabbt och effektivt.

V.500F – ett nytt, luftdrivet set som gör det möjligt att ta bort alla slags beläggningar snabbt och effektivt.


V.500F.

V.500F.


Facom, Europas ledande handverktygstillverkare meddelar att de nu har ytterligare ett set för beläggningar och orenheter i sin pneumatiska handverktygsserie.
Avlägsning av färg eller rost kan vara mycket arbetskrävande. Facom är väl medvetna om detta och har därför utvecklat V.500F – ett nytt luftdrivet set som gör det möjligt att ta bort alla slags beläggningar snabbt och effektivt.
Detta set är utvecklat för att användas i en rad olika branscher, som fordonsindustrin, underhåll, reparation och översyn, gruv- och byggindustrin, militären, metallindustrin, transport- och energisektorn samt marinindustrin. Verktyget är perfekt för färg- och rostborttagning, avlägsnande av beläggningar och tätningsmaterial. Det passar dessutom utmärkt till aggressiv färgborttagning.
Det pneumatiska V.500F-setet innehåller allt man behöver för att avlägsna alla slags beläggningar och all sorts främmande material. Svåråtkomliga områden som svetsade fogar, konturer och hörn klaras lätt av och det går snabbt och enkelt att avlägsna vinyl, lim, klistermärken, dekaler, dubbelhäftande tejp från lackerad plåt, fiberglas, glas, trä och aluminiumytor.
I detta set finns två lättmonterade adaptrar som möjliggör säker fastsättning av borstar och gummiskivor. Fyra stålborstar medföljer och finns i två kvaliteter (hård / fin) och två storlekar (11mm / 22mm). Eftersom de är perfekta för borttagning av färg, underredsbehandling, rost, tätningsmedel och skyddande beläggningar, kan de vara speciellt effektiva när man förbereder metall för svetsning. I detta kit finns även tvågummiskivor, en fin för känsliga ytor som inte får repas och en hård för ytor där repor accepteras.
Michael Demant, Marketing Koordinator för Facom i Skandinavien säger: “V.500F är ett komplett set för avlägsnande av materialrester som passar alla slags ytor. Stålborstarna är snabbare än nålrensare och renare än sandblästring. Gummiskivor ger mer skydd än vanliga gummihjul och varmluftspistoler samtidigt som de utgör ett rent och snabbt alternativ till kemist lackborttagningsmedel. Med detta set sparar man potentiellt både tid och pengar, vilket gör det till ett utmärkt komplement till våra kunders verktygslager.”
Du hittar mer information om Facom eller din närmaste leverantör på www.facom.com