Ny Liqui Moly-olja för EcoBoost-motorer

Ny Liqui Moly-olja för EcoBoost-motorer

Liqui-Moly-olja-EcoBoost-motorerDownsizing-motorer ställer särskilt höga krav på motoroljan. Liqui Moly har utvecklat en speciell motorolja för de så kallade EcoBoost-motorerna från Ford: Special Tec 5W-20 F Eco. Den utgör samtidigt startskottet för en ny serie av motoroljor från Liqui Moly.
Liten men effektiv: Downsizing av motorer är ett viktigt bidrag för minskad bränsleförbrukning från fordonstillverkarna. De små kraftpaketen har dock även en nackdel. Högre effekt med mindre slagvolym innebär större värmebelastning för oljan. Om motorns oljevolym samtidigt är mindre får även smörjmedlet det hett om öronen. För de här hårda villkoren har Liqui Moly utvecklat nya Special Tec 5W-20 F Eco. Bokstaven F i namnet står för Ford och Eco för EcoBoost-motorer.
”Det är den senaste utvecklingen från våra forskare och kombinerar ett effektivt slitageskydd med låga förbrukningsvärden”, förklarar Ingo Lindner som är ansvarig för den svenska marknaden hos Liqui Moly. Med en viskositet på 5W-20 är Special Tec 5W-20 F Eco en tunnflytande olja som sänker bränsleförbrukningen. ”Utmaningen är att få en tillräckligt god smörjning av motorn även under extrema förhållanden trots den låga viskositeten. Vi har lyckats kombinera dessa egenskaper på ett utomordentligt sätt i vår olja”, menar Lindner. Oljan har fått det officiella godkännandet WSS-M2C948-B och lämpar sig inte bara för EcoBoost-motorer, utan för många andra Ford-modeller. Dessutom uppfyller den API SN.
Den nya motoroljan är även startskottet för en ny produktlinje hos Liqui Moly. ”Under namnet Special Tec har vi samlat våra tunnflytande specialoljor för att göra sortimentet översiktligare för våra kunder”, förklarar Lindner. Den nya serien består av motoroljor som har utvecklats för speciella motorer såsom EcoBoost från Ford. Här finns även befintliga motoroljor för Volvo-bilar, Opel och äldre Ford-modeller. På hyllan känner man igen dem på den silverfärgade behållaren.
Liqui Moly erbjuder även högkvalitativa oljor för ett bredare användningsområde i serien Top Tec. Dessutom finns Synthoil-serien med helsyntetiska motoroljor och Racing-serien med produkter för motorcyklar.
I Sverige distribueras Liqui Moly av KG Knutsson och kan köpas hos bland annat Autoexperten.

Läs också

Ny olja för Jaguar och Land Rover

Ny olja för Jaguar och Land Rover

Trenden med allt mer tunnflytande motoroljor för att bidra till minskad bränsleförbrukning och mindre utsläpp finns hos alla bilmärken....

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar