Sökes: Sveriges starkaste däckmontör

Sökes: Sveriges starkaste däckmontör

För första gången någonsin lanseras en tävling för landets däckmontörer. Alla utövare av yrket kan anta utmaningen – men bara en kan vinna.
I november går Giant live official ”World strongest man” qualifying tour av stapeln i Stadium Arena i Norrköping. Däcktillverkaren och huvudsponsorn Goodyear kommer i samband med detta att hålla en unik tävling i egen regi, nämligen Sveriges starkaste däckmontör.
Varje år skiftas det cirka 36 miljoner bildäck i Sverige. Det innebär intensiva perioder och en enorm arbetsbelastning för landets däckmontörer. Ett yrke som onekligen kräver sin man eller kvinna. I en satsning att hylla yrket lanserar nu en av världens ledande däcktillverkare Goodyear, en landsomfattande tävling där man söker Sveriges starkaste däckmontör.
Tävlingen inleddes den 1 maj och alla utövare av yrket kan delta. För att bli en av de fyra finalisterna som får göra upp i Stadium Arena den 29 november ska man lyfta två däck med utsträckta armar i axelhöjd under
längsta möjliga tid. När kvalperioden avslutas den 31 september kontrolleras de 10 bästa bidragen på plats av kontrollanter från Goodyear*. De tre bästa tiderna är kvalificerade för final. Den fjärde finalplatsen
kommer att utses via en direktkvalificering under Elmiamässan i Jönköping den 20-23 augusti.
Den slutliga vinnaren kommer att koras inför fullsatta läktare i periodpausen av ”World strongest man” qualifying tour, en deltävling i den världsomfattande Giant live officiall ”World strongest man”. Hela
arrangemanget kommer att sändas live på Eurosport.
– Det här initiativet tycker vi är både roligt och viktigt. Däckmontörer är personer som ser till att Sverige rullar på ett säkrare sätt och det förtjänar att uppmärksammas. Vi hoppas att tävlingen kan väcka ett
intresse för yrket i sig och samtidigt uppmärksamma däckmontörer runt om i landet och deras betydelse, säger Sophus Broberg, Goodyear Sales Manager Car Channel & Marketing Manager Sweden.
Huvudansvaret för deltävlingen i Norrköping leds av Johannes Årsjö mer känd som Sveriges starkaste man. Han kommer att finnas på plats under finalen för att ge deltagarna tips och coachning.
– Jag tror att vi kommer att få se några riktigt starka personer i finalen. Med tanke på alla de ton däck de hanterar varje år så är det en yrkesroll som kräver muskler. Jag lovar dessutom att hjälpa dem som tar sig vidare från kvalet med coachning och tips inför finalen, säger Johannes Årsjö.
Tips från Johannes Årsjö, Sveriges starkaste man:
• Tänk på att stärka upp ryggen inför säsong. Marklyft är den bästa övningen för ryggen på alla
tänkbara sätt.
• Stärk axlarna. Stående militärpress med låsta ben är helt klart den bästa axelövningen.
• Ska du lyfta tungt? Ta ett djupt andetag för att stabilisera upp kroppen och bålen.
• Ät ordentligt! 600 gram kyckling med 5 dl vatten i mixen blir en bra shake.
Deltagarna i såväl delfinal som i final kommer att presenteras med namn och företag på facebooksidan www.facebook.com/sverigesstarkastedackmontor.
* För att kvalificeringen ska vara giltig ska två 205/55/16 EfficientGrip Performance användas som redskap. Kvalificeringen får endast godkännas och utföras av en utbildad säljare från Goodyear Tires AB. Alla
kvalifikationsmoment sker på egen risk och Goodyear Dunlop Tires Sverige AB tar ej ansvar för eventuella personskador eller materiella skador.
Goodyear Dunlop Nordic

Läs också

Aktuellt

Miljöflyt för Dagab

Miljöflyt för Dagab

Gasfordon är en del av en medveten satsning från Axfoods sida, säger Helena Blom, Dagabs transportchef.

ANNONS ▼
Vägtrafiken i augusti

Vägtrafiken i augusti

Under augusti månad i år omkom 17 personer. Det är 12 färre omkomna än under augusti förra året.

Fler artiklar