Lexus har de nöjdaste ägarna

Lexus har de nöjdaste ägarna

Lexus är den biltillverkare som har allra mest nöjda ägare. Det framgår av en färsk rapport från amerikanska konsument­organisationen ACSI. Med 84 procent mycket nöjda ägare (oförändrat från i fjol) placerar sig Lexus i topp i årets undersökning, som också visar att bilägarna generellt har blivit allt mer missnöjda med sina bilar.
ACSI American Customer Satisfaction Index har tillfrågat ägarna till 27 olika bilmärken om hur tillfredsställda de är med sina bilköp. Lexus placeras på förstaplatsen och har med 84 procent de mest nöjda ägarna.

Rapporten visar dock att allt färre bilägare är nöjda med sina bilköp. Den genomsnittliga kundnöjdheten har sjunkit från 82 procent i fjolårets undersökning till 79 procent i år. Generellt ligger japanska premiumbilmärken bäst till, följda av några av de tyska märkena. Även Toyota hamnar högt i undersökningen, med 82 procent nöjda bilägare.

Hela ACSI-rapporten finns att ladda ner på:
www.theacsi.org/news-and-resources/customer-satisfaction-reports/reports-2015/acsi-automobiles-report-2015

Toyota Sweden AB – Lexus Division

Bilden: Lexus RX är den populäraste av alla modeller under varumärkets 26-åriga historia. Med ca 2,2 miljoner sålda bilar står RX-modellen för nästan en tredjedel av Lexus försäljning hittills. Foto: Toyota Sweden AB.

Läs också

Designpris till Lexus LS 500

Designpris till Lexus LS 500

Lexus flaggskeppsmodell LS 500 tilldelades det betydelsefulla designpriset EyesOn Design Award vid bilmässan North American International Auto Show i...

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar