Högsta krocksäkerhetsbetyg för Seat Ateca

Högsta krocksäkerhetsbetyg för Seat Ateca

Nya Seat Ateca har belönats med det högsta krocksäkerhetsbetyget från testinstitutet Euro NCAP. Det är den första SUV:en från det spanska varumärket och förutom en rymlig kupé, effektiva motorer och svårslagen körglädje nu även uppvisar högsta möjliga säkerhetsnivå med sina fem stjärnor av fem möjliga. Nya Ateca fick utmärkta betyg i var och en av testkategorierna som ingår i Euro NCAP:s krocktester, som lägger särskilt stor vikt på såväl skyddet för vuxna passagerare och barn som på fotgängarskydd och förarassistanssystem.

Nya Ateca finns redan tillgänglig för beställning och krocktestbetyget kommer strax innan bilen når återförsäljarna. Nya Ateca är den första modellen i Seat:s stora produktoffensiv som pågår de närmaste 18 månaderna. Fyra nya modeller kommer att lanseras, däribland en SUV-crossover 2017. Dessutom kommer Atecas betyg samma år som Euro NCAP har utökat sina testmoment och höjt kraven vid sin betygsättning. För att säkerställa ett högre skydd för de åkande används bland annat nya typer av krocktestdockor i nya storlekar samtidigt som både antalet och svårighetsgraden i krockmomenten har utökats.

Framgången för SEAT Ateca i krocktesterna beror till stor del på de avancerade och smarta förarassistans- och säkerhetssystem som ingår i standardutrustningen och som bevisat höjer säkerheten. Den nya modellen, som både har designats och utvecklats i Barcelona, är utrustad med den automatiska nödbromsen, som fungerar på såväl motorväg som i stadstrafik, Front Assist med fotgängarskydd och som har ingått i Euro NCAP:s tester sedan 2016. Dessutom testar man filhållningsassistenter, som också finns tillgängliga till Seat Ateca.

Seat:s nya SUV, som kommer att bli en grundpelare i modellutbudet bredvid Ibiza och Leon, är utrustad med sju krockkuddar som standard, inklusive en knäkrockkudde för föraren, såväl som med säkerhetsbälten med försträckare och kraftbegränsare i både fram- och baksäten. Det är tekniker som gör stor nytta och hjälper till att hålla åkande – i alla storlekar – säkert fastspända i sitt säte genom att dra åt bältet och begränsa kraften vid händelse av en olycka.

Nya Seat Ateca är företagets debut på ett av de snabbast växande segmenten på bilmarknaden och har förutom aktiva säkerhetssystem även flera passiva säkerhetstekniker. Isofix och Top Teather finns på baksätes ytterplatser. Helljusassistent, döda-vinkel-varnare och sensorer som upptäcker trafik bakom bilen finns också tillgängligt, precis som kameror med 360-gradersvy, trötthetsvarnare, hastighetsbegränsare och naturligtvis en tydlig bältesvarnare för både fram- och baksäte.

Seat

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar