Rullande simulatorbaserad utbildning

Rullande simulatorbaserad utbildning

Under höstlovsveckan rullar en trailer fullastad med ny teknik på vägarna i Västra Götaland. I trailern kan besökaren uppleva en virtuell värld och provköra en traktor, skördetröska, grävmaskin, skogsmaskin, eller hjullastare – allt med hjälp av den senaste simulatortekniken.

Varför simulatorer? 
Trailern kommer från Västra götalandsregionens naturbruksskolor där man arbetar för att öka användningen av simulatorer i undervisningen. Detta har flera fördelar – mindre klimatpåverkan, högre säkerhet och mer mängdträning för eleverna. Simulatorerna blir ett bra komplement till körträningen i verkliga maskiner och gör att elever på naturbruksutbildningarna blir ännu bättre rustade inför sitt framtida yrke.

Prova på! 
För att fler ska få uppleva naturbrukselevernas virtuella vardag fungerar trailern som ett mobilt klassrum som kan tas dit besökaren befinner sig. Det finns gott om högteknologiska yrken inom de gröna näringarna och genom att låta besökaren uppleva dem kan fler få upp ögonen för en viktig bransch.

Tid och plats 
Trailern står utanför Universeum i Göteborg måndag och tisdag den 30-31 oktober. På tisdagskvällen rullar den vidare mot Trollhättan för att stå utanför Innovatum onsdag och torsdag 1-2 november. Vi har öppet 10.00-18.00 i Göteborg och 10.00-16.30 i Trollhättan.

Naturbruksförvaltningen

Foto: Thomas Harrysson

Aktuellt

ELKO blir mustaschbärare

ELKO blir mustaschbärare

Elko följer upp förra årets succéinsamling till förmån för cancerforskningen genom att i år helhjärtat stödja Mustaschkampen. Förra årets insamling...

Nya spridarmodeller

Nya spridarmodeller

Till kommande vintersäsong har Hilltip lanserat tre nya spridarmodeller, det utökade sortimentet täcker nu ett större omfång av fordon...

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Lastbilstillverkaren Scania kommer nu med en ny 13-liters etanolmotor för nästa generations lastbilar. Parallellt fortsätter kemi- och biodrivmedelsföretaget SEKAB...

Sopvals för grävmaskiner

Sopvals för grävmaskiner

YstaMaskiner lanserar nu en ny modell sopvals SV150 för grävmaskiner eller liknande bärare. Sopvalsen kommer att ha Zick Zack...

Nya generationens lastväxlare

Nya generationens lastväxlare

Hiab, en del av Cargotec,  introducerar nu den nya generationens lastväxlare, Multilift Ultima, med flera innovationer som är först...

Fler artiklar