Försäljningsrekord i januari för Rottne

Försäljningsrekord i januari för Rottne

Under slutet av förra året märkte Rottne ett ökat intresse då försäljningen gick bra och i januari slogs försäljningsrekord för en enskild månad då hela 35 maskiner beställdes.

 Under Rottnes drygt 60-åriga historia har företaget aldrig sålt lika många maskiner under en enskild månad som man gjorde i januari.

– Vi har under en längre tid systematiskt och metodiskt arbetat med att ytterligare öka kvaliteten och driftsäkerheten på våra maskiner – och vi tror att det nu börjar visa resultat, säger Tobias Johansson, vd på Rottne industri AB, och fortsätter:

– Allt fler inser också att arbetsmiljön i maskinerna är viktig och att vi ligger långt framme vad det gäller hyttkomfort, i kombination med flexibla maskiner med många valmöjligheter, gör nog sitt till också.

Företaget har under en längre tid förberett organisationen för en produktionsökning för att möta efterfrågan – och under senaste året har produktionstakten ökat. Målet är att öka produktionen ytterligare från årets planerade 175 maskiner till att varje år producera minst 200 maskiner.

De större maskinerna populära

Rottnes försäljning har under senaste året gått väldigt bra i de nordiska länderna och i bland annat Polen och Ryssland ökar försäljningen kraftigt, något som Rottne till stor del tillskriver starka och kunniga återförsäljare.

Skotaren Rottne F15D säljer som alltid bra, och generellt ökar efterfrågan på de större maskinerna som skördaren Rottne H21D och skotarna Rottne F18D och Rottne F20D, men vi märker också ett ökat sug efter vår beståndsgående skördare Rottne H8D, avslutar Tobias Johansson.

Bilden: Rottne industris vd Tobias Johansson och monteringschef Johan Svensson i diskussion vid monteringen av Rottne H8D – en av de modeller som det är hög efterfrågan av. Foto: Rottne Industri AB.

Rottne Industri AB

Läs också

Populär Qashqai

Populär Qashqai

Nissans Qashqai är Europas mest sålda urban crossover. Nu är den även störst i Sverige! Under januari-februari 2018, slog...

Aktuellt

ANNONS ▼
Enklare fuska med vägmätaren

Enklare fuska med vägmätaren

Nordens största fordonsbranschförening, SFVF, varnar för att bilägare blir lättare att lura när avancerad teknik införs.

Årets Djurtransportör 2018

Årets Djurtransportör 2018

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att Kils Djurtransporter AB har utsetts till Årets Djurtransportör 2018.

Smart trepartssamarbete

Smart trepartssamarbete

I dagarna tecknades ett avtal mellan Pirtek och Smartlift som levererade ännu en lift till Ryds Glas.

Mobil laddningsstation för elbilar

Mobil laddningsstation för elbilar

Volkswagens kommande mobila laddningsstation för eldrivna fordon behöver ingen extern elförsörjning och kan sättas upp där den behövs.

Fler artiklar