Försäljningsrekord i januari för Rottne

Försäljningsrekord i januari för Rottne

Under slutet av förra året märkte Rottne ett ökat intresse då försäljningen gick bra och i januari slogs försäljningsrekord för en enskild månad då hela 35 maskiner beställdes.

 Under Rottnes drygt 60-åriga historia har företaget aldrig sålt lika många maskiner under en enskild månad som man gjorde i januari.

– Vi har under en längre tid systematiskt och metodiskt arbetat med att ytterligare öka kvaliteten och driftsäkerheten på våra maskiner – och vi tror att det nu börjar visa resultat, säger Tobias Johansson, vd på Rottne industri AB, och fortsätter:

– Allt fler inser också att arbetsmiljön i maskinerna är viktig och att vi ligger långt framme vad det gäller hyttkomfort, i kombination med flexibla maskiner med många valmöjligheter, gör nog sitt till också.

Företaget har under en längre tid förberett organisationen för en produktionsökning för att möta efterfrågan – och under senaste året har produktionstakten ökat. Målet är att öka produktionen ytterligare från årets planerade 175 maskiner till att varje år producera minst 200 maskiner.

De större maskinerna populära

Rottnes försäljning har under senaste året gått väldigt bra i de nordiska länderna och i bland annat Polen och Ryssland ökar försäljningen kraftigt, något som Rottne till stor del tillskriver starka och kunniga återförsäljare.

Skotaren Rottne F15D säljer som alltid bra, och generellt ökar efterfrågan på de större maskinerna som skördaren Rottne H21D och skotarna Rottne F18D och Rottne F20D, men vi märker också ett ökat sug efter vår beståndsgående skördare Rottne H8D, avslutar Tobias Johansson.

Bilden: Rottne industris vd Tobias Johansson och monteringschef Johan Svensson i diskussion vid monteringen av Rottne H8D – en av de modeller som det är hög efterfrågan av. Foto: Rottne Industri AB.

Rottne Industri AB

Läs också

Populär Qashqai

Populär Qashqai

Nissans Qashqai är Europas mest sålda urban crossover. Nu är den även störst i Sverige! Under januari-februari 2018, slog...

Aktuellt

ANNONS ▼
12 000 alkolås sedan införandet

12 000 alkolås sedan införandet

Sedan möjligheten infördes har Transportstyrelsen beslutat om över 12 000 körkort med villkoret alkolås. Det är överlägset flest...

Fler artiklar