Maskinerna är tillbaka

Maskinerna är tillbaka

Svenska Maskinmässan blev med en gång en succé när den genomfördes för första gången 2016. Under tre dagar lockade den 11 700 besökare till Solvalla och på plats fanns över 100 utställare som visade upp sina maskinnyheter. Nu är den tillbaka med ambitionen hos arrangörerna att den skall bli en ännu bättre besökarupplevelse 2018.

Ja. nu är det dags för den andra upplagan av Svenska Maskinmässan, som går av stapeln torsdag-lördag (31 maj–2 juni). Mässan startades 2016 då Maskinleverantörerna såg ett behov av en renodlad maskinmässa som verkade för branschen, tillsammans med aktörer från branschen. Tillsammans med Svenska Mässan skapades därför Svenska Maskinmässan, där alla utställare är kvalitetsstämplade genom sitt medlemskap i Maskinleverantörerna.

Och av de omdömen som gavs vid mässan under premiäråret tycktes en viktig del i succén vara just det faktum att mässan är en renodlad maskinmässa. Det och det medvetet kompakta formatet som ger möjlighet att kanske till och med hinna en extra runda till sina favoritmontrar.

Under tre dagar får nu kunder och leverantörer återigen möjlighet att träffas för att göra affärer, nätverka och uppleva det senaste inom branschen.

Förutom alla utställares produktnyheter så satsar Maskinleverantörerna denna gång på att presentera sig för framtida medarbetare i branschen. Anledningen till det är den stora personalbrist som finns på servicemarknadssidan. Till sin monter bjuder de in alla intresserade till information om jobb i branschen. Dessutom presenterar man ”sina” ledande utbildare av maskinmekaniker och fältservicetekniker.

För övrigt har man filat och justerat där det behövs för att mässan denna gång ska kunna toppa besökarnas upplevelser från premiäråret.

Av: Catharina Olsson-Lindh. Bilden: Vy över mässan från premiäråret 2016. Foto: Louice Järveryd.

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar