Nyhet

Peugeots personbilar får 5 års nybilsgaranti

Nya familje- och tjänstebilen Peugeot 508 var först ut med 5 år nybilsgaranti när modellen lanserades i början av april. Nu får också övriga personbilar, Peugeot 107, 206+, 207, 308, 3008, 5008 och Partner Tepee, som registreras från och med 1 maj 2011 förlängd garanti från 2 till 5 år eller 10.000 mil i Sverige.
Ökad driftsäkerhet och högre kvalitet ligger till grund för beslutet att förlänga nybilsgarantin.
– Vi förlänger nybilsgarantin till 5 år för att våra kunder ska känna sig ännu tryggare i sitt bilägande. Det är en del i vårt kontinuerliga arbete att göra det förmånligare och bekvämare att äga en Peugeot, säger Ulrik Lundsfryd, vd på Peugeot Sverige.
Peugeot implementerade ett nytt och mer omfattande kvalitetsprogram för några år sedan, vilket bland annat innebär att nya modeller testas in i minsta detalj innan de släpps ut på marknaden. Testperioden är förlängd från en miljon till tre miljoner körda kilometer innan serietillverkningen startar.
– Alla komponenterna i bilarna utsätts för extremt slitage i syfte att säkra driftssäkerheten och materialen i klädslar och inredning nöts med hjälp av maskiner och bara de allra slitstarkaste används för att bilarna ska förbli fräscha och kännas nya i många år, berättar Peugeots produktansvarige Frédéric Templer. Det har varit värdefullt att provköra bilarna grundligt i riktigt kalla klimat i Sverige och Norge för att kunna identifiera egenskaper som är specifika för dessa länder.
Peugeots servicemarknadschef Flemming Fallesen ser redan resultaten av kvalitetskontrollerna i dagens modeller;
– Garantireparationerna har stadigt minskat sedan 2007, från index 100 till index 30 för år 2010.
Peugeotfabrikens systematiska kvalitetsarbete ger också utslag i ägarundersökningar. Ett exempel är Vi Bilägares Autoindex 2011 där Peugeot 3008 och 5008 får mycket höga betyg av sina nöjda ägare.
Den nya 5-åriga nybilsgarantin följer bilen och inte ägaren, vilket gör att andrahandsvärdet på modellerna förstärks ytterligare. Under bilsemestrar i Europa är det självklart möjligt att åka in till alla europeiska auktoriserade Peugeotverkstäder och få hjälp med garantireparationer i hela 5 år eller 10.000 mil.
Nybilsgaranti består av 2 års nybilsgaranti + 3 års förlängd garanti. Garantin gäller således i 5 år eller 10.000 mil – det som först inträffar. De två första åren gäller garantin utan milbegränsning.
Samtliga personbilar har dessutom 2 års Peugeot Assistance, 3 års vagnskadegaranti, 12 års rostskyddsgaranti och 3 års lackgaranti. Den förlängda garantin gäller dock inte för taxi, trafikskolebilar, utryckningsfordon eller budbilar.