Produktnyheter

Skoda Citigo – bara under 100 gram i Sverige


På bilsalongen i Genéve var det världspremiär för Skodas nya modell Citigo. En bil i minibilsklassen som i Sverige planeras att bara kunna köpas i den allra miljösmartaste versionen – Green Tec (96g CO2/km).
– Vi har länge haft ett brett modellprogram på miljöbilssidan och det känns därför som ett bra nästa steg att lansera Citigo under 100 g, säger Evalena Falck, märkeschef på Skoda Sverige.
Skoda har ett offensivt försäljningsmål, 1,5 miljoner sålda bilar innan 2018. En strategi som kräver en rejäl produktoffensiv och där den tjeckiska biltillverkaren lovar att presentera en ny modell var sjätte månad.
Först ut är Citigo som blir insteget i ett helt nytt segment. Bilen presenteras för första gången på bilsalongen i Genéve och det är också där som Skoda Sverige presenterar sin strategi för den svenska marknaden – att bara ta hem den som Gren Tec.
– Citigo är en fantastisk, liten och smidig bil som kompletterar vårt modellprogram på ett bra sätt. Vi vänder oss mot en ung målgrupp som idag löser sina transportbehov på andra sätt än med bil. Citigo är också ett utmärkt alternativ för familjer i olika åldrar som söker en andra bil, säger Evalena. Liksom alla våra modeller kommer Citigo att ha en bra nivå på grundutrustning och vi väljer att begränsa modellprogrammet till de mest relevanta modellerna.
Citigo kommer i Sverige att säljas främst i femdörrarsversion och planen är att den ska lanseras enbart med versionerna under 100 gram CO2/km. Det innebär att de Citigo som tas hem till Sverige är utrustade med det så kallade Green Tec-paketet. Lättrullade däck, lägre markfrigång och start-stop-system. Bilen kommer då att dra från 4,1 liter/100 kilometer och endast släppa ut från 96 gram CO2/km.
Citigo har redan nått imponerande resultat i Euro Ncap, fem stjärnor innebär högsta betyg i säkerhetstesterna. Detta är viktigt för den svenska marknaden där också systemet ”City Safe Drive” kommer att vara standard. Det är ett system där bilen stannar av sig själv för att förhindra kollision i farten 5-30 km/h.
– Budskapet till de kunder som väljer en Skoda Citigo är glasklart. De får en säker, smidig och mycket miljösmart bil, avslutar Evalena.