Nyhet

Sverigeunik YH-utbildning startar i Östersund

Bristen på diagnostekniker är idag mycket stor i Sverige. Möjligheterna till fortbildning är starkt begränsade. Detta leder till att Sverige och fordonsbranschen tappar kompetens och konkurrenskraft. Vericate AB har därför ansökt om och fått klartecken från yrkeshögskolemyndigheten för att starta en i Sverige unik utbildning för diagnostekniker inom fordonsbranschen.
Utbildningen som startar i höst omfattar 200 poäng, vilket innebär ett läsårs studier. Studierna bedrivs såväl här i Östersund som på distans och det ingår även en hel del praktik. Fordonstillverkare som Scania, Volvo, Mercedes, Toyota, Volkswagen m fl medverkar aktivt i utbildningen. Vid utbildningsveckorna i Östersund ges möjlighet att praktiskt bedriva laborationer i vår utbildningsverkstad på moderna fordon och med modern teknisk utrustning som delvis tillhandahålls av nämnda tillverkare.
– Vericate gläds åt att få förtroendet av yrkeshögskolemyndigheten att genom sina erfarna lärare, kunna bidra till utvecklingen av fordonsbranschen i Sverige, säger Vericate VD Torbjörn Bäckström.
Läs mer hos Vericate